Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Start Home Over ons Het ras Geschiedenis 2 Geschiedenis 3 Standaard Standaard 2 Standaard 3 Standaard 4 Standaard 5 Kenmerken & geaardheid Aanschaf, opvoeding en verzorging Teven Janoe Reuen Hasj Links Contact Foto's Jack 

Standaard 4

Ruime en gelijkmatige beweging in alle gangen. Uitgrijpend en vrije beweging van de voorhand met een goede stuwing vanuit de achterhand. In draf, zowel van voren als van opzij gezien een rechtlijnige beweging van de ledematen, evenwijdig met de mediaanlijn van het lichaam.

Gangwerk

Vacht

Haar

Stokhaar met een dichte laag middellange dekharen en een nog dichtere laag onderwol met een liefst zo donkergrijs of zwart mogelijke kleur. Korte dekharen zijn toegelaten op voorwaarde dat de onderwol aanwezig is.

Kleur

Grootte

Typisch driekleurenpatroon. De hoofdkleur is zwart met symmetrische bruinrode brand en witte aftekeningen. Het bruinrood bevindt zich tussen het zwart en de witte aftekeningen; op de wangen, boven de ogen, aan de binnenkant van de oren, aan weerszijden van de borst, aan de vier poten en aan de onderkant van de staart. De witte aftekeningen bevinden zich aan het hoofd (bles), de snuit, aan de keel en van daaruit doorlopend tot over de borst (zonder onderbreking), aan de voeten en aan de punt van de staart. Tussen de bles en de roodbruine aftekeningen boven de ogen (vieräugler) moet er een dunne zwarte band blijven. Een witte nekvlek of een witte halsring is toegelaten.

Schofthoogte reuen: 65 - 72 centimeter Schofthoogte teven: 60-68 centimeter

Fouten

Iedere afwijking van de hiervoor genoemde punten moeten als een fout beschouwd worden. De beoordeling van de fouten staat in verhouding tot de mate waarin van bovengenoemde punten wordt afgeweken.* Onzeker karakter.* Het ontbreken van tanden, uitgezonderd het ontbreken van maximaal 2 tanden (PM1 en/of PM2 ; M3 buiten beschouwing).* Tanggebit.* Lichte ogen, niet goed aangesloten oogleden.* Beharing: door de bovenbeharing heen schijnende geelbruine of lichtgrijze onderwol.* Onzuivere kleuren.* Fouten in de aftekening... ° Afwezigheid van wit aan het hoofd. ° Te brede bles. ° Een witte tekening op de snuit die duidelijk verder gaat dan de mondhoeken. ° Witte laars (witte stiefel): een witte aftekening die hoger gaat dan tot aan het middelvoetsgewricht. ° Opvallend asymmetrische tekening.

PAGINAvan 't Kroonsveld

Grote Zwitserse Sennenhonden

Lorem Ipsum

dolor sit amet

consetetur sadipscing

|

|

Deze site werd laatst gewijzigd op 28 december 2018

U bent bezoeker...Geschiedenis

Fara

Arco